Voetreflexmassage

Op onze voetzolen bevinden zich de knooppunten van de energiebanen die in ons lichaam aanwezig zijn. Deze banen staan in verbinding met al onze organen. Door deze knooppunten met een lichte druk te masseren kunnen de organen van nieuwe energie worden voorzien. Eventuele blokkades – ook emotionele – kunnen opgeheven worden. Waar een teveel aan energie is wordt deze afgevoerd, waar een tekort is wordt deze juist weer toegevoerd.

Effecten
Over het algemeen werkt een voetreflexmassage ontspannend, reinigend, harmoniserend en vitaliserend. Het is een methode die bij veel klachten ingezet kan worden, ook als aanvulling op andere therapieën. Vooral bij klachten die zijn ontstaan door een teveel aan spanning, kan de werking bijzonder heilzaam zijn: hoofdpijn, migraine, burn-out, vermoeidheid, slapeloosheid, huidproblemen, maag- en darmklachten enzovoorts.
Ook bij klachten van meer emotionele aard, zoals depressie, onzekerheid, angst, overspanning, kan voetreflexmassage helpen.
Je hoeft echter niet een specifieke klacht te hebben om voor een behandeling te komen; het gewoon eens willen ervaren of wat extra ontspanning kunnen gebruiken kan voldoende reden zijn.

Intuïtie
Naast het toepassen van de kennis die ik door mijn opleiding tot voetreflexoloog heb verkregen, is het mijn persoonlijke streven om ook gebruik te maken van de intuïtie. Ik doe dit om tijdens de behandeling beter te kunnen ‘voelen’ wat de persoon die bij me is nodig heeft, welke gebieden om extra aandacht vragen. Intuïtie is het diepere weten in onszelf, het weten dat niet verkregen wordt door aangeleerde kennis van buitenaf. Ieder mens beschikt over intuïtieve vermogens. Bij de een zijn ze meer ontwikkeld dan bij de ander; je kunt ze echter bewust activeren door naar binnen te gaan, door je gedachten tot rust te brengen.
Het is voor mij persoonlijk een geschenk als ik door de ontspanning die tijdens een voetreflexmassage kan ontstaan, mensen kan helpen met hun eigen intuïtief weten in contact te komen. Vaak kunnen daar nieuwe inzichten en/of een hernieuwd zelfvertrouwen uit ontstaan; opeens weet je bijvoorbeeld dat je die cursus gaat doen die je al zo lang van plan was, of dat je wilt stoppen met dat werk waar je niet gelukkig mee bent… kortom: je voelt, weet, wat je kunt doen om je leven meer kwaliteit te geven.