Biografie

Tijdens mijn Middelbare schooljaren pendelde ik al struikelend heen-en-weer tussen verschillende dromen: de een leidde in de richting van een literaire, de andere naar een sociaal dienstbare, weer een andere naar een filosofische loopbaan. Dat ik ook nog van muziek hield en piano speelde was iets waar ik geen rekening mee hield, maar wonderlijk genoeg liep mijn leven zo dat ik naar het conservatorium ging en daar afstudeerde met als hoofdvak piano.
Achteraf kan ik zien hoe belangrijk dit voor mij geweest is; muziek studeren had een sterk genezend en ordenend effect op mijn dromerige, al te introverte natuur. Ik leerde wat zelfdiscipline was, en toen de andere dromen om verwerkelijking vroegen, kwam me dat goed van pas.

In 1991 werd onze zoon geboren. Naast het vervullen van de taken die het moederschap met zich meebracht, musiceren en mijn werk als pianodocente, maakte ik gaandeweg meer tijd vrij om te schrijven, wat in 2000 resulteerde in het verschijnen van de dichtbundel Geef mij een Wissel.
In 2008 verscheen bij Zwerk Uitgevers de esoterische novelle De Komst van de Groene Draak, een sprookjesachtig verhaal, geschreven om te inspireren tot een beter omgaan met de Aarde. Al eerder stichtte ik ‘De Orde van de Groene Draak’. Meer informatie over deze kleinschalige beweging vind je onder het kopje De Groene Draak.

De drang tot filosoferen veranderde geleidelijk aan in het volgen van een spiritueel pad, wat voor mij vooral betekent contact maken met de stilte, met mijn diepste kern, en van daaruit ‘luisteren’ naar wat mij te doen staat, zoeken naar de beste antwoorden op wat het leven mij brengt. Daarnaast leef ik vanuit de gedachte dat alle godsdiensten in hun zuivere vorm verwijzen naar eenzelfde goddelijke bron en dat ze van elkaar kunnen leren.

Met het betreden van dit pad bleek ook mijn droom over sociale dienstbaarheid een invulling te kunnen krijgen. Al langere tijd was ik geïnteresseerd in alternatieve geneeswijzen en gezonde voeding; nadat ik zelf met behulp hiervan verschillende ziektes te boven was gekomen, kreeg ik ook de wens om anderen op dit gebied iets te willen brengen.
Tijdens mijn zwangerschap maakte ik al kennis met voetreflexologie en in 1993 begon ik aan een opleiding hierin.
Mijn bevoegdheid tot het therapeutisch uitvoeren van voetreflex massage verkreeg ik bij de Stichting I.R.K (Instituut Reflexologen Kennemerland). In 1993 voltooide ik opleiding A, in 1994 opleiding B.
In 1997 ontving ik de Reiki-inwijdingen I en II van Reikimaster Janna Duyfjes. Het lot bracht me voorts bij de Engelsman David Tyrrell. Bij hem werd ik op zeer integere en zorgvuldige wijze ingewijd in Reiki III en ontving het certificaat van Reikimaster in de traditie van het Usui Reikisysteem.
Het werken met de Reikikracht en het beoefenen – naast mijn andere dagelijkse meditaties – van de Lichttechnieken van Olive Pixley, (Zie: Lichttechnieken) bracht meer evenwicht, kracht en zelfvertrouwen in mijn leven.

Een aantal jaren gaf ik Reiki-workshops en Reikibehandelingen. Het geven van een Reikibehandeling liet ik in die jaren altijd voorafgaan door een korte voetreflexmassage. Na verloop van tijd besloot ik het om te draaien; momenteel bied ik een uitgebreide voetreflexbehandeling waarbij de Reikikracht automatisch ‘meestroomt’.

Van ganser harte hoop ik u hiermee van dienst te kunnen zijn.