Groene Draak

De Groene Draak is een beweging die mensen wil samenbrengen om met elkaar een diepere verbinding met de aarde aan te gaan. Zij doet dit door middel van bijeenkomsten en stiltewandelingen. Het doel is meer zorg voor het milieu te stimuleren; dat waar je van houdt, daar wil je ook goed voor zorgen.
Gezamenlijk in stilte door een bos lopen is een bijzondere ervaring. Het nodigt uit om ook innerlijk stil te zijn en een dieper contact met de natuur te ervaren.
Tijdens de bijeenkomsten kijken we vooral naar wat we in ons eigen leven voor de Aarde kunnen doen.

Stiltewandeling
In de Helderse bossen van Overloon
Zondag 5 mei 14.00 – 16.30 uur
Startpunt Helderse Duinen 39
(ingang 1, eerste straatje rechts)
Kosten: vrijwillige bijdrage
Opgave telefonisch (uiterlijk zaterdag 4 mei)
Tel: 0478561225

Poëtische teksten met muzikale omlijsting, gezamenlijke opbouw van de meditatieve aandacht, stiltewandeling van ongeveer 45 minuten, een ronde met thee, frisdrank en
biologische koekjes, waarbij we ons buigen over de vraag hoe we in ons eigen leven kunnen bijdragen aan een Groene Aarde. Ieder die dat wil nodigen wij uit om zijn ideeën daarover
kort en bondig samen te vatten en/of iets te vertellen over een specifiek – zelfgemaakt of zelf gebruikt – `groen’ product.

In 2006 werd de Groene Draak door mij opgericht. Vanuit dezelfde inspiratie schreef ik de novelle De Komst van de Groene Draak, in 2008 uitgegeven door Zwerk Uitgevers. De novelle kan het best omschreven worden als een esoterisch sprookjesachtig verhaal waarin naast gewone mensen ook natuurwezens figureren.
Het boek is te krijgen via bol.com of bij mij.
Ook de dichtbundel Geef mij een Wissel kunt u bij mij bestellen.

Momenteel werk ik aan een vervolg op De Komst van de Groene Draak.